§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy przetwórstwie mięsa i składowaniu przetworów mięsnych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2001.133.1506

Akt jednorazowy
Wersja od: 21 listopada 2001 r.
§  1. 
W rozporządzeniu Ministra Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej z dnia 20 stycznia 1999 r. w sprawie szczegółowych warunków weterynaryjnych wymaganych przy przetwórstwie mięsa i składowaniu przetworów mięsnych (Dz. U. Nr 10, poz. 91) w § 2 w ust. 1 w pkt 9 kropkę zastępuje się przecinkiem i dodaje się pkt 10 i 11 w brzmieniu:

"10) jelit bydlęcych - od dwunastnicy do jelita prostego - niezależnie od wieku,

11) mięsa mechanicznie odkostnionego pozyskanego z kości bydła, owiec i kóz."