§ 1. - Zm.: rozporządzenie w sprawie obrotu mięsem pochodzącym z uboju gospodarczego.
Dz.U.1970.16.140
Akt jednorazowy"1. Producent może sprzedawać mięso z uboju gospodarczego jedynie na terenie powiatu, w którym znajduje się jego gospodarstwo. W wypadkach gospodarczo uzasadnionych zezwolenie może być wydane na sprzedaż w powiatach graniczących z tym powiatem.",
"2. Producent może również sprzedawać mięso pochodzące z uboju gospodarczego w gminnych spółdzielniach "Samopomoc Chłopska", położonych na terenie powiatu, w którym znajduje się jego gospodarstwo, oraz w tych spółdzielniach położonych w powiatach graniczących z tym powiatem.",
"2. Na zaświadczeniach stwierdzających prawo do sprzedaży mięsa z uboju gospodarczego (ust. 1) powinien być wymieniony powiat (powiaty) bądź także miasta (§ 6), na których terenie producent może sprzedawać mięso. W zaświadczeniach tych oprócz nazwiska producenta wymienić należy również imiona i nazwiska osób, które będą dokonywały sprzedaży (§ 23 ust. 1)."