Zm.: rozporządzenie w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1992.75.370

Akt utracił moc
Wersja od: 12 października 1992 r.

ROZPORZĄDZENIE
RADY MINISTRÓW
z dnia 29 września 1992 r.
zmieniające rozporządzenie w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy.

Na podstawie art. 4 ust. 5 pkt 1 ustawy z dnia 28 grudnia 1989 r. - Prawo celne (Dz. U. Nr 75, poz. 445, z 1991 r. Nr 60, poz. 253, Nr 73, poz. 320 i Nr 100, poz. 442 oraz z 1992 r. Nr 21, poz. 85) zarządza się, co następuje:
W rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 23 lipca 1991 r. w sprawie ceł na towary przywożone z zagranicy (Dz. U. Nr 67, poz. 288, Nr 74, poz. 325 i 327, Nr 93, poz. 412 i Nr 121, poz. 529 oraz z 1992 r. Nr 6, poz. 26, Nr 15, poz. 58 i Nr 17, poz. 71) w taryfie celnej stanowiącej załącznik nr 1 do rozporządzenia wprowadza się następujące zmiany:
1)
pozycja określona kodem CN 0407 00 30 otrzymuje następujące brzmienie:
PozycjaKod CNNazwaStawka
"0407 0407 00Jaja ptasie w skorupkach, świeże, konserwowane albo gotowane:25"
- Drobiu:
*0407 00 30- - Pozostałe (b)
2)
w dziale 4 pod tabelą po pkt "(a)" dodaje się pkt "(b)" w brzmieniu:

"(b)

*ex 0407 00 30 jaja kurze w skorupkach, świeże - stawka celna 25%, ale min. cło 300 zł/szt.",

3)
stawki celne na towary określone kodem CN: 1701 11 10, 1701 11 90, 1701 12 10, 1701 12 90, 1701 91 00, 1701 99 10 i 1701 99 90 ustanawia się w wysokości podanej w załączniku do niniejszego rozporządzenia.
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.

ZAŁĄCZNIK

PozycjaKod CNNazwaStawka celna
1234
17011701Cukier trzcinowy lub buraczany i chemicznie czysta sacharoza, w postaci stałej:
- Cukier surowy nie zawierający dodatku

środków aromatyzujących i barwiących:

1701 11- - Cukier trzcinowy:
1701 11 10- - - Do rafinacji40

ale min. cło 200 USD/t

1701 11 90- - - Pozostały40

ale min. cło 200 USD/t

1701 12- - Cukier buraczany:
1701 12 10- - - Do rafinacji40

ale min. cło 200 USD/t

1701 12 90- - - Pozostały40

ale min. cło 200 USD/t

- Pozostały:
1701 91 00- - Zawierający dodatki aromatyzujące lub

barwiące

40

ale min. cło 200 USD/t

1701 99- - Pozostały:
1701 99 10- - - Cukier biały40

ale min. cło 200 USD/t

1701 99 90- - - Pozostały40

ale min. cło 200 USD/t