Zm.: rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 24 czerwca 1931 r. o konserwowaniu artykułów żywności.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1959.26.165
Akt jednorazowy Wersja od: 30 kwietnia 1959 r.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA
z dnia 20 marca 1959 r.
zmieniające rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 24 czerwca 1931 r. o konserwowaniu artykułów żywności.
Na podstawie art. 8 lit. a) i c) rozporządzenia Prezydenta Rzeczypospolitej z dnia 22 marca 1928 r. o dozorze nad artykułami żywności i przedmiotami użytku (Dz. U. z 1928 r. Nr 36, poz. 343, z 1934 r. Nr 110, poz. 977, z 1939 r. Nr 54, poz. 342, z 1946 r. Nr 5, poz. 44 i z 1949 r. Nr 42, poz. 311) zarządza się, co następuje: