Zm.: rozporządzenie Ministra Opieki Społecznej z dnia 10 grudnia 1936 r. o dozorze nad mięsem i przetworami mięsnymi.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1952.12.75
Akt jednorazowy Wersja od: 14 marca 1952 r.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA
z dnia 10 grudnia 1951 r.
zmieniające rozporządzenie o dozorze nad mięsem i przetworami mięsnymi.
Na podstawie art. 8 lit. a), b), d), e) i g) rozporządzenia Prezydenta Rzeczypospolitej z dnia 22 marca 1928 r. o dozorze nad artykułami żywności i przedmiotami użytku (Dz. U. R. P. Nr 36, poz. 343, z 1934 r. Nr 110, poz. 977, z 1939 r. Nr 54, poz. 342, z 1946 r. Nr 5, poz. 44 i z 1949 r. Nr 42, poz. 311) zarządza się, co następuje: