§ 2. - Zatwierdzenie norm państwowych ustalonych przez Polski Komitet Normalizacyjny, dotyczących rolnictwa i produktów spożywczych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1955.19.118
Akt utracił moc
Wersja od: 14 maja 1955 r.
§ 2.
Zatwierdza się jako normy państwowe (PN) zalecane na całym obszarze Państwa następujące normy ustalone przez Polski Komitet Normalizacyjny:
Lp.
Numer normy
Tytuł normy
Data ustalenia normy
1
53/A-75004
Przeciery owocowe.
Przecier agrestowy utrwalony dwutlenkiem siarki lub kwasem benzoesowym.
7 kwietnia 1953 r.
2
54/A-75041
Produkty owocowe.
Pojęcia i określenia.
21 lipca 1954 r.
3
54/A-77711
Produkty warzywne.
Pojęcia i określenia.
21 lipca 1954 r.
4
53/R-64423
Pasze.
Siano łąkowe.
7 października 1953 r.
5
53/R-64424
Pasze.
Oznaczanie jakości siana.
1 października 1953 r.
6
54/R-64785
Pasze.
Mączki pochodzenia zwierzęcego.
Określanie nieszkodliwości dla zdrowia
8 lipca 1954 r.
7
53/R-78213
Trzoda chlewna.
Tuczniki mięsne rzeźne.
25 sierpnia 1953 r.
8
53/R-78214
Trzoda chlewna.
Tuczniki tłuszczowo-mięsne rzeźne.
25 sierpnia 1953 r. ze zmianą z dnia 24 czerwca 1954 r.
9
53/R-78215
Trzoda chlewna.
Tuczniki słoninowe rzeźne.
25 sierpnia 1953 r.
10
53/R-78216
Trzoda chlewna.
Półtusze ciepłe z uboju tuczników mięsnych.
3 września 1953 r.
11
53/R-78217
Trzoda chlewna.
Półtusze ciepłe z ubojów tuczników tłuszczowo-mięsnych.
3 września 1953 r.
12
53/R-78218
Trzoda chlewna.
Półtusze z uboju tuczników słoninowych.
3 września 1953 r.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .