§ 2. - Zatwierdzenie norm państwowych ustalonych przez Polski Komitet Normalizacyjny, dotyczących rolnictwa i produktów spożywczych.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1955.19.118

Akt utracił moc
Wersja od: 14 maja 1955 r.
§  2.
Zatwierdza się jako normy państwowe (PN) zalecane na całym obszarze Państwa następujące normy ustalone przez Polski Komitet Normalizacyjny:
Lp.Numer normyTytuł normyData ustalenia normy
153/A-75004Przeciery owocowe.

Przecier agrestowy utrwalony dwutlenkiem siarki lub kwasem benzoesowym.

7 kwietnia 1953 r.
254/A-75041Produkty owocowe.

Pojęcia i określenia.

21 lipca 1954 r.
354/A-77711Produkty warzywne.

Pojęcia i określenia.

21 lipca 1954 r.
453/R-64423Pasze.

Siano łąkowe.

7 października 1953 r.
553/R-64424Pasze.

Oznaczanie jakości siana.

1 października 1953 r.
654/R-64785Pasze.

Mączki pochodzenia zwierzęcego.

Określanie nieszkodliwości dla zdrowia

8 lipca 1954 r.
753/R-78213Trzoda chlewna.

Tuczniki mięsne rzeźne.

25 sierpnia 1953 r.
853/R-78214Trzoda chlewna.

Tuczniki tłuszczowo-mięsne rzeźne.

25 sierpnia 1953 r. ze zmianą z dnia 24 czerwca 1954 r.
953/R-78215Trzoda chlewna.

Tuczniki słoninowe rzeźne.

25 sierpnia 1953 r.
1053/R-78216Trzoda chlewna.

Półtusze ciepłe z uboju tuczników mięsnych.

3 września 1953 r.
1153/R-78217Trzoda chlewna.

Półtusze ciepłe z ubojów tuczników tłuszczowo-mięsnych.

3 września 1953 r.
1253/R-78218Trzoda chlewna.

Półtusze z uboju tuczników słoninowych.

3 września 1953 r.