§ 1. - Zatwierdzenie norm państwowych ustalonych przez Polski Komitet Normalizacyjny, dotyczących przetworów spożywczych i materiału siewnego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1955.13.77

Akt utracił moc
Wersja od: 23 marca 1955 r.
§  1.
Zatwierdza się jako normy państwowe (PN) obowiązujące na całym obszarze Państwa następujące normy ustalone przez Polski Komitet Normalizacyjny:
Lp.Numer normyTytuł normyData ustalenia normy
154/A-75039Przetwory owocowe.

Syrop jeżynowy.

27 września 1954 r.
254/A-75040Przetwory owocowe.

Syrop żurawinowy.

27 września 1954 r.
354/A-86239Sery.

Oznaczanie zawartości tłuszczu.

30 września 1954 r.
454/A-86240Sery.

Oznaczanie kwasowości.

30 września 1954 r.
554/A-86241Sery.

Oznaczanie zawartości soli kuchennej.

30 września 1954 r.
654/A-86242Sery.

Oznaczanie zawartości wody.

30 września 1954 r.
754/R-65550Materiał siewny.

Pachnotka uprawna.

26 sierpnia 1954 r.
854/R-65551Materiał siewny.

Nasiona traw.

31 października 1954 r.
954/R-66153Materiał siewny.

Słonecznik.

26 sierpnia 1954 r.
1054/R-66154Materiał siewny.

Mak.

26 sierpnia 1954 r.
1154/R-66158Materiał siewny.

Nasiona rącznika.

26 sierpnia 1954 r.
1254/R-66321Materiał siewny.

Nasiona zaślazu.

26 sierpnia 1954 r.