§ 1. - Zatwierdzenie norm państwowych ustalonych przez Polski Komitet Normalizacyjny, dotyczących przetworów spożywczych i materiału siewnego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1955.13.77
Akt utracił moc
Wersja od: 23 marca 1955 r.
§ 1.
Zatwierdza się jako normy państwowe (PN) obowiązujące na całym obszarze Państwa następujące normy ustalone przez Polski Komitet Normalizacyjny:
Lp.
Numer normy
Tytuł normy
Data ustalenia normy
1
54/A-75039
Przetwory owocowe.
Syrop jeżynowy.
27 września 1954 r.
2
54/A-75040
Przetwory owocowe.
Syrop żurawinowy.
27 września 1954 r.
3
54/A-86239
Sery.
Oznaczanie zawartości tłuszczu.
30 września 1954 r.
4
54/A-86240
Sery.
Oznaczanie kwasowości.
30 września 1954 r.
5
54/A-86241
Sery.
Oznaczanie zawartości soli kuchennej.
30 września 1954 r.
6
54/A-86242
Sery.
Oznaczanie zawartości wody.
30 września 1954 r.
7
54/R-65550
Materiał siewny.
Pachnotka uprawna.
26 sierpnia 1954 r.
8
54/R-65551
Materiał siewny.
Nasiona traw.
31 października 1954 r.
9
54/R-66153
Materiał siewny.
Słonecznik.
26 sierpnia 1954 r.
10
54/R-66154
Materiał siewny.
Mak.
26 sierpnia 1954 r.
11
54/R-66158
Materiał siewny.
Nasiona rącznika.
26 sierpnia 1954 r.
12
54/R-66321
Materiał siewny.
Nasiona zaślazu.
26 sierpnia 1954 r.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .