§ 1. - Zasady i tryb wprowadzania dopłat do cen napojów alkoholowych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1960.44.266
Akt utracił moc
Wersja od: 1 października 1960 r.
§ 1.
1.
Powiatowe rady narodowe oraz rady narodowe miast stanowiących powiaty miejskie i miast wyłączonych z województw mogą wprowadzać w drodze uchwały dopłaty do cen:
1)
spirytusu konsumpcyjnego,
2)
napojów zawierających nie mniej niż 25% alkoholu,
3)
win gronowych i owocowych, miodów pitnych oraz aperitifów i cocktaili
- sprzedawanych w miejscach sprzedaży detalicznej oraz w zakładach gastronomicznych i wszelkich lokalach.
2.
Spirytus konsumpcyjny oraz napoje, wina, miody, aperitify i cocktaile, o których mowa w ust. 1, zwane są w dalszych przepisach napojami alkoholowymi.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .