§ 1. - Zakres działania Ministra Przemysłu Spożywczego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1956.30.140
Akt utracił moc
Wersja od: 17 lipca 1956 r.
§ 1.
Zakres działania Ministra Przemysłu Spożywczego obejmuje sprawy wszystkich przemysłów, które dotychczas należały do właściwości Ministra Przemysłu Rolnego i Spożywczego oraz Ministra Przemysłu Mięsnego i Mleczarskiego, a w szczególności: przemysłu cukrowniczego, piwowarsko-słodowniczego, tłuszczowego, kawowego i środków odżywczych, ziemniaczanego, spirytusowego, tytoniowego, zielarskiego, kosmetycznego, cukierniczego, owocowo-warzywnego, mięsnego, mleczarskiego, jajczarsko-drobiarskiego, chłodniczego, przetwórstwa odpadków zwierzęcych i roślinnych oraz produkcji maszyn i mechanizacji i sprawy remontowo-montażowe przemysłu spożywczego, a także sprawy badań naukowych i szkolenia zawodowego w zakresie tych przemysłów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .