Wzór wniosku o wydanie certyfikatu na chmiel nieprzygotowany i deklaracji dołączonej do chmielu nieprzygotowanego zgłoszonego do certyfikacji.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2005.154.1291

Akt utracił moc
Wersja od: 17 sierpnia 2005 r.

ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI1)
z dnia 5 sierpnia 2005 r.
w sprawie wzoru wniosku o wydanie certyfikatu na chmiel nieprzygotowany i deklaracji dołączonej do chmielu nieprzygotowanego zgłoszonego do certyfikacji

Na podstawie art. 21 ust. 3 ustawy z dnia 19 grudnia 2003 r. o organizacji rynków owoców i warzyw, rynku chmielu, rynku tytoniu oraz rynku suszu paszowego (Dz. U. Nr 223, poz. 2221, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje:
1.
Wzór wniosku o wydanie certyfikatu na chmiel nieprzygotowany określa załącznik nr 1 do rozporządzenia.
2.
Wzór deklaracji dołączonej do chmielu nieprzygotowanego zgłoszonego do certyfikacji określa załącznik nr 2 do rozporządzenia.
Traci moc rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 7 kwietnia 2004 r. w sprawie wzoru wniosku o wydanie certyfikatu na chmiel nieprzygotowany i deklaracji dołączonej do chmielu nieprzygotowanego zgłoszonego do certyfikacji (Dz. U. Nr 75, poz. 708).
Rozporządzenie wchodzi w życie po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia.
______

1) Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi kieruje działem administracji rządowej - rynki rolne, na podstawie § 1 ust. 2 pkt 3 rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 11 czerwca 2004 r. w sprawie szczegółowego zakresu działania Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi (Dz. U. Nr 134, poz. 1433).

2) Zmiany wymienionej ustawy zostały ogłoszone w Dz. U. z 2004 r. Nr 42, poz. 386 i Nr 96, poz. 959 oraz z 2005 r. Nr 10, poz. 64, Nr 14, poz. 115 i Nr 141, poz. 1182.

ZAŁĄCZNIKI

ZAŁĄCZNIK Nr  1

WZÓR

WNIOSEK

.............................

WOJEWÓDZKI INSPEKTOR

JAKOŚCI HANDLOWEJ ARTYKUŁÓW

ROLNO-SPOŻYWCZYCH

w ...........................

O WYDANIE CERTYFIKATU NA CHMIEL NIEPRZYGOTOWANY

Imię i nazwisko lub nazwa producenta chmielu ..................

Numer identyfikacyjny producenta chmielu ......................

Miejsce zamieszkania i adres lub siedziba i adres producenta

chmielu .......................................................

...............................................................

Numer telefonu/faksu lub adres poczty elektronicznej producenta

chmielu .......................................................

...............................................................

Chmiel nieprzygotowany pochodzi z następujących powierzchni

uprawy:

1) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

2) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

3) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

4) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

Odmiana/nazwa rodu hodowlanego .......... Liczba opakowań .....

Odmiana/nazwa rodu hodowlanego .......... Liczba opakowań .....

Odmiana/nazwa rodu hodowlanego .......... Liczba opakowań .....

Inne informacje ...............................................

....................... .............................

(miejscowość, data) (podpis producenta chmielu)

ZAŁĄCZNIK Nr  2

WZÓR

DEKLARACJA

Imię i nazwisko lub nazwa producenta chmielu ..................

Numer identyfikacyjny producenta chmielu ......................

Miejsce zamieszkania i adres lub siedziba i adres producenta

chmielu .......................................................

...............................................................

Rok zbioru ..... Odmiana/nazwa rodu hodowlanego ...............

Rejon uprawy ..................................................

Chmiel nieprzygotowany pochodzi z następujących powierzchni

uprawy:

1) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

2) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

3) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

4) nr ewidencyjny uprawy ......................................

miejsce położenia ..........................................

numer albo numery działek ewidencyjnych ....................

............................................................

Liczba opakowań ...........

....................... .............................

(miejscowość, data) (podpis producenta chmielu)