§ 3. - Wzór rejestru mleka i przetworów mlecznych, szczegółowe zasady jego prowadzenia oraz wzór informacji rocznej o ilości wykorzystanego mleka.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.35.318
Akt utracił moc
Wersja od: 5 marca 2004 r.
§ 3.
1.
Rejestr sporządzany jest w formie pisemnej lub w formie elektronicznej.
2.
Zapis elektroniczny jest dokonywany w sposób zapewniający niezwłoczne odczytanie oraz wydrukowanie całości lub części zapisanych danych.
3.
Wprowadzanie zmian w rejestrze prowadzonym w formie elektronicznej odbywa się przez wpisanie w odpowiedniej rubryce, bezpośrednio pod informacją, której dotyczy zmiana, właściwej informacji.
4.
Wpisów do rejestru prowadzonego w formie pisemnej dokonuje się w sposób czytelny i trwały.
5.
Wprowadzanie zmian w rejestrze prowadzonym w formie pisemnej dokonuje się przez:
1)
skreślenie dotychczasowej treści zapisu i wpisanie właściwej, z zachowaniem czytelności skreślonego zapisu;
2)
umieszczenie w polu, w którym dokonano skreślenia, daty oraz czytelnego podpisu osoby dokonującej zmiany.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .