§ 3. - Wzór rejestru mleka i przetworów mlecznych, szczegółowe zasady jego prowadzenia oraz wzór informacji rocznej o ilości wykorzystanego mleka.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.35.318

Akt utracił moc
Wersja od: 5 marca 2004 r.
§  3.
1.
Rejestr sporządzany jest w formie pisemnej lub w formie elektronicznej.
2.
Zapis elektroniczny jest dokonywany w sposób zapewniający niezwłoczne odczytanie oraz wydrukowanie całości lub części zapisanych danych.
3.
Wprowadzanie zmian w rejestrze prowadzonym w formie elektronicznej odbywa się przez wpisanie w odpowiedniej rubryce, bezpośrednio pod informacją, której dotyczy zmiana, właściwej informacji.
4.
Wpisów do rejestru prowadzonego w formie pisemnej dokonuje się w sposób czytelny i trwały.
5.
Wprowadzanie zmian w rejestrze prowadzonym w formie pisemnej dokonuje się przez:
1)
skreślenie dotychczasowej treści zapisu i wpisanie właściwej, z zachowaniem czytelności skreślonego zapisu;
2)
umieszczenie w polu, w którym dokonano skreślenia, daty oraz czytelnego podpisu osoby dokonującej zmiany.