Wzór rejestru mleka i przetworów mlecznych, sposób jego prowadzenia oraz wzór formularza do przekazywania informacji o ilości wyprodukowanego i wykorzystanego mleka.
Dz.U.2004.175.1823
Akt utracił mocROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ROLNICTWA I ROZWOJU WSI 1
z dnia 23 lipca 2004 r.
w sprawie wzoru rejestru mleka i przetworów mlecznych, sposobu jego prowadzenia oraz wzoru formularza do przekazywania informacji o ilości wyprodukowanego i wykorzystanego mleka
ZAŁĄCZNIKI
ZAŁĄCZNIK Nr 1
WZÓR
MIESIĘCZNY REJESTR MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH
WZÓR
MIESIĘCZNY REJESTR MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH
Miesiąc:
Imię i nazwisko albo nazwa dostawcy:
Miejsce zamieszkania i adres albo siedziba i adres dostawcy:
Miejsce położenia gospodarstwa:
Nr identyfikacyjny dostawcy nadawany przez dyrektora oddziału terenowego Agencji Rynku Rolnego
* |
Dzień miesiąca | Dzienna produkcja i rozdysponowanie mleka i przetworów mlecznych przez dostawcę bezpośredniego | |||||||||||||
Ilość mleka wyprodukowanego w gospodarstwie | Ilość mleka sprzedanego podmiotom skupującym1 | Ilość mleka wprowadzonego do obrotu2 | Ilość przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu3 | Ilość kg mleka wykorzystanego do produkcji przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu | Całkowita ilość mleka wykorzystanego do produkcji przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu5 | |||||||||
w kg | w kg | w kg | Masło w kg | Śmietanka w kg | Sery4 w kg | Jogurty w kg | Inne przetwory mleczne w kg | Masła | Śmietanki | Serów | Jogurtów | Innych przetworów mlecznych | w kg | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
1 | ||||||||||||||
2 | ||||||||||||||
3 | ||||||||||||||
4 | ||||||||||||||
5 | ||||||||||||||
6 | ||||||||||||||
7 | ||||||||||||||
8 | ||||||||||||||
9 | ||||||||||||||
10 | ||||||||||||||
11 | ||||||||||||||
12 | ||||||||||||||
13 | ||||||||||||||
14 | ||||||||||||||
15 | ||||||||||||||
16 | ||||||||||||||
17 | ||||||||||||||
18 | ||||||||||||||
19 | ||||||||||||||
20 | ||||||||||||||
21 | ||||||||||||||
22 | ||||||||||||||
23 | ||||||||||||||
24 | ||||||||||||||
25 | ||||||||||||||
26 | ||||||||||||||
27 | ||||||||||||||
28 | ||||||||||||||
29 | ||||||||||||||
30 | ||||||||||||||
31 | ||||||||||||||
Razem |
MIESIĘCZNY REJESTR MLEKA I PRZETWORÓW MLECZNYCH (cd.)
Dzienna produkcja i rozdysponowanie mleka i przetworów mlecznych przez dostawcę bezpośredniego | Uwagi6 | |||||||
Ilość mleka zużytego w gospodarstwie na własne potrzeby | Ilość przetworów mlecznych wyprodukowanych i spożytych w gospodarstwie | |||||||
Ilość mleka zużytego do skarmiania zwierząt w kg | Ilość mleka spożytego w kg | Ilość mleka zużytego do produkcji przetworów mlecznych spożytych w gospodarstwie w kg | Masło | Śmietanka | Sery | Jogurty | Inne przetwory mleczne | |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
Uwaga: Ilość mleka w kilogramach określa się, dzieląc ilość
mleka wyrażoną w litrach przez 0,971.
Liczba krów w gospodarstwie w danym miesiącu: .............
A - wielkość indywidualnej ilości referencyjnej przysługującej
na ostatni dzień danego miesiąca7: .............. kg
Stopień wykorzystania indywidualnej ilości referencyjnej na
koniec danego miesiąca (obliczany według wzoru8): ...........%
Sporządzono dnia ....... 20... r.
Oświadczam, że dane zawarte w złożonej informacji
są zgodne ze stanem rzeczywistym.
Podpis i pieczęć
...........................
Objaśnienia:
1 Należy podać ilość mleka bez przeliczenia na mleko o referencyjnej zawartości tłuszczu.
2 Należy podać ilość mleka wprowadzonego do obrotu - bezpośrednio konsumentom, do handlu detalicznego, do hurtowni.
3 Należy podać ilość przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu - bezpośrednio konsumentom, do handlu detalicznego, do hurtowni.
4 Należy podać ilość wyprodukowanych serów twarogowych i serów dojrzewających.
5 Podana wartość powinna być sumą wartości z kolumn od 10 do 14.
6 Należy podać zdarzenia mające wpływ na ilość wyprodukowanego, przetworzonego i sprzedanego mleka lub przetworów mlecznych, w tym chorobę krów, zepsucie przetworu, liczbę krów zasuszonych, powiększenie stada.
7 Wielkość indywidualnej ilości referencyjnej przysługującej dostawcy na ostatni dzień danego miesiąca, po uwzględnieniu zmian związanych ze zbyciem, dzierżawą, konwersją, dziedziczeniem lub uzyskaniem indywidualnych ilości referencyjnych z krajowej rezerwy krajowej ilości referencyjnej.
8 Stopień wykorzystania indywidualnej ilości referencyjnej (%) = [(Razem w kg z kolumny nr 4 + Razem w kg z kolumny nr 15) / A] x 100 %.
ZAŁĄCZNIK Nr 2
WZÓR
ROCZNA INFORMACJA O ILOŚCI WYPRODUKOWANEGO I WYKORZYSTANEGO MLEKA
WZÓR
ROCZNA INFORMACJA O ILOŚCI WYPRODUKOWANEGO I WYKORZYSTANEGO MLEKA
Imię i nazwisko albo nazwa dostawcy:
Miejsce zamieszkania i adres albo siedziba i adres dostawcy:
Miejsce położenia gospodarstwa:
Nr identyfikacyjny dostawcy nadawany przez dyrektora Oddziału Terenowego Agencji Rynku Rolnego
* |
Produkcja i rozdysponowanie mleka przez dostawcę bezpośredniego | |||||||||||||
Ilość mleka wyprodukowanego w gospodarstwie | Ilość mleka dostarczonego do podmiotów skupujących1 | Ilość mleka wprowadzonego do obrotu2 | Ilość przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu3 | Ilość kilogramów mleka wykorzystanego do produkcji przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu | Całkowita ilość mleka wykorzystanego do produkcji przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu5 | ||||||||
w kg | w kg | w kg | Masło w kg | Śmietanka w kg | Sery4 w kg | Jogurty w kg | Inne przetwory mleczne w kg | Masła | Śmietanki | Serów | Jogurtów | Innych przetworów mlecznych | w kg |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
ROCZNA INFORMACJA O ILOŚCI WYPRODUKOWANEGO I WYKORZYSTANEGO MLEKA (cd.)
Produkcja i rozdysponowanie mleka przez dostawcę bezpośredniego | |||||||
Ilość mleka zużytego w gospodarstwie na własne potrzeby | Ilość przetworów mlecznych wyprodukowanych i spożytych w gospodarstwie | ||||||
Ilość mleka zużytego do skarmiania zwierząt w kg | Ilość mleka spożytego w kg | Ilość mleka zużytego do produkcji przetworów mlecznych spożytych w gospodarstwie w kg | Masło | Śmietanka | Sery | Jogurty | Inne przetwory mleczne |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
Liczba krów w gospodarstwie (na dzień 31 marca danego roku
kwotowego): ..........
A - wielkość posiadanej indywidualnej ilości referencyjnej6:
.......... kg
Stopień wykorzystania indywidualnej ilości referencyjnej na
dzień 31 marca danego roku kwotowego (obliczany według
wzoru7): ..............%
B - ilość mleka wprowadzonego do obrotu i wykorzystanego do
produkcji przetworów mlecznych przeznaczonych do bezpośredniego
spożycia wprowadzonych do obrotu ponad przysługującą
indywidualną ilość referencyjną (obliczana według wzoru8)
............ kg
Sporządzono dnia ......... 20.... r.
Oświadczam, że dane zawarte w złożonej informacji są zgodne
ze stanem rzeczywistym.
Podpis i pieczęć
.......................
Objaśnienia:
1 Należy podać ilość mleka bez przeliczenia na mleko o referencyjnej zawartości tłuszczu.
2 Należy podać ilość mleka wprowadzonego do obrotu - bezpośrednio konsumentom, do handlu detalicznego, do hurtowni.
3 Należy podać ilość przetworów mlecznych wprowadzonych do obrotu - bezpośrednio konsumentom, do handlu detalicznego, do hurtowni.
4 Należy podać ilość wyprodukowanych serów twarogowych i serów dojrzewających.
5 Podana wartość powinna być sumą wartości z kolumn od 9 do 13.
6 Wielkość indywidualnej ilości referencyjnej przysługującej dostawcy na ostatni dzień danego miesiąca, po uwzględnieniu zmian związanych ze zbyciem, dzierżawą, konwersją, dziedziczeniem lub uzyskaniem indywidualnych ilości referencyjnych z krajowej rezerwy krajowej ilości referencyjnej.
7 Stopień wykorzystania indywidualnej ilości referencyjnej (%) = [(Razem w kg z kolumny nr 3 + Razem w kg z kolumny nr 14 ) / A] x 100 %.
8 B (kg) = [(Razem w kg z kolumny nr 3+ Razem w kg z kolumny nr 14) - A].
Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »