Przeskocz do treści strony
Wolters Kluwer - powrót do strony głównej
Opcja
Dostępność
KONTRAST
Kontrast biały na czarnym
Kontrast żółty na czarnym
CZCIONKA
A
-
Pomniejszenie czcionki
A
+
Powiększenie czcionki
Pokaż więcej opcji
Zamknij
Zaloguj się do LEX
- serwis autoryzacji
Czytaj w dostępie testowym
- utwórz konto
Okruszki:
OpenLEX
- Powrót do strony głównej
Zobacz wszystkie
Akty prawne
Zobacz wszystkie
Dz.U.
Zobacz wszystkie
Wyżywienie w Państwowej Straży Pożarnej.
Zobacz wszystkie
§ 4.
OpenLEX
§ 4. - Wyżywienie w Państwowej Straży Pożarnej.
Pełna treść
Dziennik Ustaw
Dz.U.2020.1675
Akt obowiązujący
Wersja od: 14 września 2023 r.
§ 4.
1.
Średnia wartość energetyczna produktów żywnościowych objętych poszczególnymi normami wynosi:
1)
normą SZ - co najmniej 2600 kcal;
2)
normą DU - co najmniej 1011 kcal.
2.
Średnia wartość odżywcza produktów żywnościowych objętych poszczególnymi normami wyżywienia, wyrażona procentowo, wynosi:
1)
białko - 10-15%;
2)
tłuszcze - poniżej 30%;
3)
węglowodany - 50-60%.
Skroluj na górę strony
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie.
Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia
.
Zamknij