§ 11. - Wysokość opłat za czynności wykonywane przez Inspekcję Weterynaryjną, miejsca pobierania opłat oraz zakres i sposób przekazywanych informacji Komisji Europejskiej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.100.1019

Akt utracił moc
Wersja od: 15 sierpnia 2004 r.
§  11.
1. 7
 Opłaty za nadzór nad ubojem zwierząt rzeźnych, o którym mowa w poz. 7-9 załącznika nr 1 do rozporządzenia, ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię.
2.
Opłaty za badanie mięsa zwierząt rzeźnych na terenie gospodarstwa, mięsa zwierząt łownych na terenie ferm lub mięsa zwierząt łownych po ich odstrzeleniu przeznaczonych na użytek własny ponosi właściciel zwierzęcia.
3.
Opłaty za nadzór nad rozbiorem mięsa lub przetwórstwem mięsa ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład rozbioru mięsa lub zakład przetwórstwa mięsa.
4.
Opłaty za oględziny tusz zwierząt łownych lub badanie mięsa zwierząt łownych ponosi przedsiębiorca prowadzący punkt skupu zwierząt łownych lub zakład przetwórstwa dziczyzny.
5.
W przypadku badań monitoringowych opłaty ponosi przedsiębiorca prowadzący rzeźnię, zakład obróbki lub przetwórstwa produktów akwakultury, zakład przetwórstwa mleka, zakład przetwórstwa jaj lub zakład przetwórstwa miodu.
6.
W przypadku przedsiębiorców prowadzących więcej rodzajów działalności niż jedna w tym samym zakładzie, pobiera się opłatę stanowiącą sumę opłat za poszczególne czynności wykonane przez Inspekcję Weterynaryjną.
7 § 11 ust. 1 zmieniony przez § 1 pkt 7 rozporządzenia z dnia 6 sierpnia 2004 r. (Dz.U.04.178.1838) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 15 sierpnia 2004 r.