§ 5. - Wysokość opłat przeznaczonych na dopłaty do eksportu cukru oraz zasady stosowania dopłat do cukru wyeksportowanego, w ramach kwoty B, w 2001 r.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2000.117.1229

Akt utracił moc
Wersja od: 23 grudnia 2000 r.
§  5.
1.
Producenci cukru otrzymują zaliczkowe dopłaty w wysokości 160 zł do każdej wyeksportowanej tony cukru w okresie miesiąca od dnia złożenia w Agencji wniosku o dopłatę, zwanego dalej "wnioskiem".
2.
Wniosek zawiera następujące informacje:
1)
nazwę i siedzibę producenta cukru,
2)
nazwę i siedzibę eksportera cukru, jeżeli nie jest on producentem cukru,
3)
nazwę i siedzibę importera cukru,
4)
datę zawarcia pisemnej umowy sprzedaży cukru pomiędzy eksporterem i importerem,
5)
ilość wyeksportowanego cukru.
3.
Do wniosku należy dołączyć oryginał Jednolitego Dokumentu Administracyjnego (SAD) lub kopię tego dokumentu poświadczoną notarialnie, ze wskazaniem producenta wyeksportowanego cukru.
4.
Wniosek składa się do dnia 31 stycznia 2002 r.
5.
Agencja dokona końcowego rozliczenia i przekazania dopłat do eksportu cukru do dnia 31 marca 2002 r. Dopłaty te będą realizowane przez Agencję do wysokości środków pochodzących z opłat, o których mowa w § 1, zgromadzonych na wydzielonym rachunku Agencji.