§ 2. - Wyrób machorki w prywatnych fabrykach wyrobów tytoniowych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1923.28.173
Akt utracił moc
Wersja od: 1 marca 1924 r.
§ 2.
Pod określeniem machorka należy rozumieć tytoń krajany, tarty lub kruszony, otrzymany z liści tytoniowych krajowego pochodzenia z ewentualną domieszką zagranicznych liści tytoniowych koloru ciemnego. Domieszka powyższa, którą mogą również stanowić odpadki (ogonki, okruchy i t. p.) liści zagranicznych, nie może przekraczać 10% ogólnej ilości surowca, użytego do tejże machorki. W wypadkach szczególnych może Generalna Dyrekcja Monopolu Tytoniowego zezwolić wyjątkowo na użycie domieszki w większym procentowym stosunku niż podano powyżej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .