Art. 35. - Wyrób i rozlew wyrobów winiarskich oraz obrót tymi wyrobami.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2001.128.1401
Akt utracił moc
Wersja od: 1 maja 2004 r.
Art. 35.
1.
Przedsiębiorca, który uzyskał zezwolenie, oprócz wymagań określonych odrębnymi przepisami, jest obowiązany do:
1)
wdrożenia systemu wewnętrznej kontroli, obejmującego w szczególności:
a)
częstotliwość i sposób pobierania próbek do badań jakościowych,
b)
metody badań,
c)
sposób postępowania z produktami nieodpowiadającymi wymaganiom jakościowym,
2)
dysponowania planem zakładu obejmującym w szczególności pomieszczenia produkcyjne, magazynowe, socjalne i sanitarne, z zaznaczeniem:
a)
linii technologicznych,
b)
dróg przemieszczania surowców i produktów gotowych,
c)
stanowisk pracy,
3)
wyznaczenia osoby odpowiedzialnej za kontrolę jakości.
2.
W przypadku zakończenia działalności gospodarczej określonej w zezwoleniu przedsiębiorca jest obowiązany zawiadomić o tym, w terminie 14 dni, organ zezwalający.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .