Art. 28c. - Wyrób i rozlew wyrobów winiarskich, obrót tymi wyrobami i organizacja rynku wina.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.34.292

Akt utracił moc
Wersja od: 27 marca 2009 r.
Art.  28c. 39

 

1.
Podmioty, o których mowa w art. 26 ust. 1, wyrabiające powyżej 25 hektolitrów wina w roku gospodarczym, obowiązane do usunięcia produktów ubocznych na podstawie lit. D ust. 5 załącznika nr VI do rozporządzenia nr 479/2008 lub przepisów wydanych w trybie tego rozporządzenia, zgłaszają wojewódzkiemu inspektorowi jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, właściwemu ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę tego podmiotu, zamiar usunięcia produktów ubocznych powstałych w wyniku wyrobu wina gronowego lub moszczu gronowego, ze wskazaniem miejsca składowania i terminu usunięcia tych produktów, nie później niż na 2 dni robocze przed planowanym terminem rozpoczęcia usuwania tych produktów.
2.
Zgłoszenia, o którym mowa w ust. 1, dokonuje się na formularzu opracowanym i udostępnianym przez Inspekcję Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
39 Art. 28c zmieniony przez art. 1 pkt 15 ustawy z dnia 23 stycznia 2009 r. (Dz.U.09.38.298) zmieniającej nin. ustawę z dniem 27 marca 2009 r.