Art. 20. - Wyrób i rozlew wyrobów winiarskich, obrót tymi wyrobami i organizacja rynku wina.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.34.292

Akt utracił moc
Wersja od: 27 marca 2009 r.
Art.  20. 18

 

1.
Wpisowi do rejestru podlegają następujące dane:
1)
firma przedsiębiorcy, jego siedziba i adres;
2)
numer w rejestrze przedsiębiorców albo ewidencji działalności gospodarczej;
3)
numer identyfikacji podatkowej (NIP);
4)
określenie rodzaju działalności gospodarczej objętej wpisem;
5)
określenie miejsca lub miejsc prowadzenia działalności gospodarczej;
6)
data dokonania wpisu.
2.
Rejestr może być prowadzony w systemie informatycznym.
3.
Rejestr jest jawny.
4.
Organ prowadzący rejestr wydaje z urzędu zaświadczenie o dokonaniu wpisu do rejestru lub zaświadczenie o zmianie wpisu w rejestrze.
18 Art. 20 zmieniony przez art. 64 pkt 2 ustawy z dnia 2 lipca 2004 r. - Przepisy wprowadzające ustawę o swobodzie działalności gospodarczej (Dz.U.04.173.1808) z dniem 21 sierpnia 2004 r.