§ 21. - Wypiek i obrót pieczywem.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1951.32.252

Akt utracił moc
Wersja od: 18 czerwca 1951 r.
§  21.
Tracą moc obowiązującą:
a)
§ 4 ust. 2 i 3 rozporządzenia Ministra Opieki Społecznej z dnia 18 lutego 1937 r. o dozorze nad wyrobem i obiegiem mąki i wyrobów mącznych (Dz. U. R. P. Nr 25, poz. 171), zmienionego rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 3 lipca 1946 r. (Dz. U. R. P. Nr 43, poz. 255),
b)
rozporządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 26 października 1949 r. w sprawie zakazu wypieku pieczywa z mąki pszennej 50% przemiału (Dz. U. R. P. Nr 56, poz. 445) oraz
c)
rozporządzenie Ministra Handlu Wewnętrznego z dnia 4 stycznia 1950 r. w sprawie normalizacji wypieku pieczywa (Dz. U. R. P. Nr 2, poz. 14).