§ 8. - Wymagania weterynaryjne przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.158.1655
Akt utracił moc
Wersja od: 17 lutego 2006 r.
§ 8.
Przepisów § 3-7 nie stosuje się do świeżego mięsa:
1)
nieprzeznaczonego do spożycia przez ludzi;
2)
przeznaczonego na wystawy lub do badań, jeżeli mięso to nie zostanie wykorzystane do spożycia przez ludzi i jeżeli po zamknięciu wystawy lub zakończeniu badań mięso, które pozostało, zostanie zniszczone;
3)
przeznaczonego na cele charytatywne, przekazywanego organizacjom międzynarodowym.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .