§ 5. - Wymagania weterynaryjne przy produkcji świeżego mięsa z bydła, świń, owiec, kóz i domowych zwierząt jednokopytnych, umieszczanego na rynku.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.158.1655

Akt utracił moc
Wersja od: 17 lutego 2006 r.
§  5.
Uboczne surowce rzeźne umieszcza się na rynku, jeżeli:
1)
zostały pozyskane w nadzorowanej i zatwierdzonej rzeźni lub nadzorowanym i zatwierdzonym zakładzie rozbioru mięsa, spełniających ogólne wymagania weterynaryjne dla zakładów mięsnych, określone w ust. 1-3 załącznika nr 1 do rozporządzenia;
2)
spełniają wymagania, o których mowa w § 4, z tym że uboczne surowce rzeźne, które nie zostały poddane rozbiorowi - również wymagania, o których mowa w § 3.