Rozdział 1 - Przepisy ogólne - Wymagania weterynaryjne przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2015.1703
Akt obowiązujący
Wersja od: 26 października 2015 r.
Rozdział 1
Przepisy ogólne
§ 1.
Rozporządzenie określa:
1)
wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej i przez takie produkty;
2)
wielkość, zakres i obszar produkcji produktów, o których mowa w pkt 1;
3)
wymagania weterynaryjne dla miejsc prowadzenia sprzedaży bezpośredniej.
§ 2.
Do sprzedaży bezpośredniej dopuszcza się wyłącznie produkty wyprodukowane z własnych surowców przez podmiot prowadzący działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .