§ 6. - Wymagania weterynaryjne przy produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego przeznaczonych do sprzedaży bezpośredniej.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2007.5.38

Akt utracił moc
Wersja od: 12 stycznia 2007 r.
§  6.
1.
Miejsca prowadzenia sprzedaży bezpośredniej utrzymuje się w czystości poprzez właściwe czyszczenie i dezynfekcję.
2.
Stanowiska do mycia i przygotowania produktów do sprzedaży powinny się znajdować w miejscu wydzielonym i oddalonym od umywalek do mycia rąk.
3.
Instalacje, urządzenia i sprzęt:
1)
powinny być używane zgodnie z ich przeznaczeniem;
2)
mające kontakt z produktami pochodzenia zwierzęcego powinny być:
a)
wykonane z materiałów wykluczających możliwość zanieczyszczenia tych produktów,
b)
utrzymywane w dobrym stanie technicznym.