§ 1. - Wymagania weterynaryjne przy produkcji oraz dla niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego wprowadzanych na rynek.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2006.122.850

Akt utracił moc
Wersja od: 10 lipca 2006 r.
§  1.
1.
Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne przy produkcji oraz dla wprowadzanych na rynek:
1)
ekstraktów mięsnych;
2)
skwarek, mączki mięsnej oraz mączki ze skór wieprzowych (przetworzonego białka zwierzęcego);
3)
jelit, żołądków i pęcherzy (osłonek naturalnych);
4)
kości i produktów z kości, z wyłączeniem mączki kostnej;
5)
rogów i produktów z rogów, z wyłączeniem mączki rogowej;
6)
kopyt i produktów z kopyt, z wyłączeniem mączki z kopyt;
7)
wytopionego tłuszczu zwierzęcego;
8)
mięsa króliczego, mięsa zwierząt dzikich utrzymywanych przez człowieka oraz mięsa ptaków zaliczanych do zwierząt łownych utrzymywanych przez człowieka;
9)
świeżej krwi i produktów krwiopochodnych drobiu i zwierząt kopytnych, z wyłączeniem surowicy koniowatych.
2.
Wymagania weterynaryjne dla produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w ust. 1, dotyczą również próbek handlowych tych produktów.