§ 1. - Wymagania weterynaryjne przy produkcji oraz dla niektórych produktów pochodzenia zwierzęcego wprowadzanych na rynek.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2006.122.850
Akt utracił moc
Wersja od: 10 lipca 2006 r.
§ 1.
1.
Rozporządzenie określa wymagania weterynaryjne przy produkcji oraz dla wprowadzanych na rynek:
1)
ekstraktów mięsnych;
2)
skwarek, mączki mięsnej oraz mączki ze skór wieprzowych (przetworzonego białka zwierzęcego);
3)
jelit, żołądków i pęcherzy (osłonek naturalnych);
4)
kości i produktów z kości, z wyłączeniem mączki kostnej;
5)
rogów i produktów z rogów, z wyłączeniem mączki rogowej;
6)
kopyt i produktów z kopyt, z wyłączeniem mączki z kopyt;
7)
wytopionego tłuszczu zwierzęcego;
8)
mięsa króliczego, mięsa zwierząt dzikich utrzymywanych przez człowieka oraz mięsa ptaków zaliczanych do zwierząt łownych utrzymywanych przez człowieka;
9)
świeżej krwi i produktów krwiopochodnych drobiu i zwierząt kopytnych, z wyłączeniem surowicy koniowatych.
2.
Wymagania weterynaryjne dla produktów pochodzenia zwierzęcego, o których mowa w ust. 1, dotyczą również próbek handlowych tych produktów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .