§ 10. - Wymagania weterynaryjne przy produkcji i dla produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.236.2368
Akt utracił moc
Wersja od: 29 października 2004 r.
§ 10.
1.
Mycie i odkażanie urządzeń lub sprzętu używanych przy produkcji produktów mlecznych o tradycyjnym charakterze jest dokonywane w obiekcie pasterskim lub pomieszczeniu produkcyjnym po zakończeniu każdego cyklu produkcyjnego oraz po zakończeniu dnia pracy.
2.
Odkażanie urządzeń i sprzętu używanych przy produkcji przeprowadza się w wodzie przeznaczonej do spożycia przez ludzi2) podgrzanej do temperatury co najmniej 82 °C.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .