§ 2. - Wymagania weterynaryjne, jakie powinny być spełnione przy znakowaniu produktów pochodzenia zwierzęcego pozyskanych ze zwierząt poddanych ubojowi w ramach krajowych programów zwalczania niektórych chorób zakaźnych zwierząt.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2008.3.18

Akt utracił moc
Wersja od: 9 stycznia 2008 r.
§  2.
1.
Produkty pochodzenia zwierzęcego wyprodukowane z mięsa, pozyskanego z tusz, o których mowa w § 1, zaopatruje się w okrągły znak weterynaryjny, zawierający:
1)
litery PL - w górnej części;
2)
weterynaryjny numer identyfikacyjny zakładu - w środku;
3)
litery IW - w dolnej części.
2.
Przy znakowaniu produktów, o których mowa w ust. 1, stosuje się przepisy sekcji I załącznika II do rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 55, z późn. zm.; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 3, t. 45, str. 14), z wyjątkiem ust. 3 i 6-8.