Art. 29. - Wymagania weterynaryjne dla produktów pochodzenia zwierzęcego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.33.288
Akt utracił moc
Wersja od: 24 lutego 2005 r.
Art. 29.
W ustawie z dnia 24 kwietnia 1997 r. o zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt, badaniu zwierząt rzeźnych i mięsa oraz o Inspekcji Weterynaryjnej (Dz. U. z 1999 r. Nr 66, poz. 752, z późn. zm.2)) wprowadza się następujące zmiany:
1)
w art. 27 w ust. 6:
a)
pkt 2 otrzymuje brzmienie:
"2) ubój świń, owiec i kóz na terenie gospodarstwa, pod warunkiem wykorzystania uzyskanego mięsa wyłącznie na potrzeby własne,",
b)
uchyla się pkt 4;
2)
w załączniku nr 1 do ustawy w pkt 25 kropkę zastępuje się przecinkiem i dodaje się pkt 26-28 w brzmieniu:
28) choroba krwotoczna zwierzyny płowej (Epizootic Haemorrhagic Dieease of Deer).";
3)
w załączniku nr 2 do ustawy uchyla się pkt 36.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .