Art. 27a. - Wymagania weterynaryjne dla produktów pochodzenia zwierzęcego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.33.288

Akt utracił moc
Wersja od: 24 lutego 2005 r.
Art.  27a. 28

 

1.
Żywe mięczaki na poszczególnych etapach produkcji, określonych w przepisach wydanych na podstawie art. 5 ust. 2, zaopatruje się w dokument identyfikujący, wystawiony przez powiatowego lekarza weterynarii.
2.
Dokument, o którym mowa w ust. 1, może być zastąpiony, na wniosek podmiotu, pozwoleniem wydanym przez powiatowego lekarza weterynarii, na czas określony, zezwalającym na transport żywych mięczaków, pod warunkiem że wszystkie etapy produkcji są przeprowadzane przez ten sam podmiot.
28 Art. 27a dodany przez art. 3 pkt 17 ustawy z dnia 7 stycznia 2005 r. o zmianie ustawy o ochronie zdrowia zwierząt oraz zwalczaniu chorób zakaźnych zwierząt oraz o zmianie niektórych innych ustaw (Dz.U.05.23.188) z dniem 24 lutego 2005 r.