§ 7. - Wymagania weterynaryjne dla handlu i przy przywozie świeżego mięsa drobiowego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.76.720

Akt utracił moc
Wersja od: 23 kwietnia 2004 r.
§  7.
1.
Przepisów § 6 nie stosuje się do świeżego mięsa drobiowego:
1)
stanowiącego część bagażu osobistego podróżnych, przeznaczonego do bezpośredniego spożycia przez te osoby, lub
2)
wysyłanego jako małe paczki i przeznaczonego dla osób fizycznych, niesprowadzanego przez te osoby do celów handlowych

- jeżeli ilość przewożonego mięsa nie przekracza 1 kilograma na osobę i pochodzi ono z państw trzecich lub ich części, które znajdują się na listach ogłaszanych przez Komisję Europejską, oraz

3)
przeznaczonego do spożycia przez załogę i pasażerów w środkach transportu komunikacji międzynarodowej.
2.
Świeże mięso, o którym mowa w ust. 1, lub jego odpady kuchenne po wyładunku podlegają zniszczeniu.
3.
Przepisu ust. 2 nie stosuje się do bezpośredniego przeładunku świeżego mięsa lub jego odpadów kuchennych do innego środka transportu lub po tymczasowym jego zatrzymaniu pod dozorem celnym.