§ 2. - Wymagania sanitarne w handlu okrężnym środkami spożywczymi i używkami.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1972.44.279
Akt utracił moc Wersja od: 25 czerwca 1992 r.
§ 2.
Użyte w rozporządzeniu określenia oznaczają: 1)
środek spożywczy - również używkę, 2)
handel okrężny - detaliczną sprzedaż środków spożywczych:a)
obwoźną - wykonywaną przy użyciu samochodów, barobusów, wozów konnych, wózków ręcznych, kuchni polowych i innych środków transportowych,b)
obnośną - wykonywaną przy użyciu skrzynki, kosza, dzbana i innych urządzeń,c)
z przenośnych urządzeń gastronomicznych, jak automaty, dystrybutory, rożny, 3)
miejsca zgromadzeń ludności - miejsca, w których odbywają się targi, obchody, imprezy okolicznościowe, skup artykułów rolnych i hodowlanych, jak również tereny wypoczynkowe, dworce (kolejowe, autobusowe, lotnicze, przystanie wodne) itp.Dokumenty powiązane
Jeżeli chcesz mieć dostęp do wszystkich dokumentów powiązanych, zaloguj się do LEX-a Nie korzystasz jeszcze z programów LEX? Zamów dostęp testowy »