§ 9a. - Wymagania, jakim powinna odpowiadać osoba zajmująca stanowisko dyrektora oraz inne stanowisko kierownicze w publicznym przedszkolu, publicznej szkole podstawowej, publicznej szkole ponadpodstawowej oraz publicznej placówce.

Dz.U.2023.2578 t.j.

Akt obowiązujący
Wersja od: 28 listopada 2023 r.
§  9a.
Za spełnienie wymogu, o którym mowa w § 4 ust. 1 pkt 1, § 5 ust. 2 pkt 1 i § 9 ust. 2 pkt 1, uznaje się także ukończenie przed dniem 1 września 2019 r. kursu kwalifikacyjnego z zakresu zarządzania szkołami i szkolnymi punktami konsultacyjnymi za granicą, organizowanego na zlecenie ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania, w wymiarze nie mniejszym niż 20 godzin.
Za spełnienie wymogu, o którym mowa w § 5 ust. 1 pkt 2 i § 9 ust. 1 pkt 3, uznaje się także ukończenie przed dniem 1 września 2019 r. kursu kwalifikacyjnego z zakresu zarządzania szkołami i szkolnymi punktami konsultacyjnymi za granicą, organizowanego na zlecenie ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania, w wymiarze nie mniejszym niż 80 godzin.