§ 2a. - Wymagania, jakim powinien odpowiadać projekt technologiczny zakładu, w którym ma być prowadzona działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2004.89.858

Akt utracił moc
Wersja od: 28 lipca 2005 r.
§  2a. 10
 Powiatowy lekarz weterynarii może zażądać od podmiotu zamierzającego prowadzić działalność w zakresie produkcji produktów pochodzenia zwierzęcego wykonania planu, o którym mowa w § 2 pkt 2 lit. a, lub jego części, w skali 1:200 w przypadku, gdy w pobliżu miejsca, w którym podmiot zamierza prowadzić tę działalność, znajdują się zbiorniki wodne, miejsca magazynowania lub unieszkodliwiania odpadów, oczyszczalnie ścieków oraz miejsca gromadzenia, przechowywania, przetwarzania lub usuwania ubocznych produktów pochodzenia zwierzęcego nieprzeznaczonych do spożycia przez ludzi, a także zakłady przemysłowe oddziałujące negatywnie na środowisko.
10 § 2a dodany przez § 1 pkt 3 rozporządzenia z dnia 23 czerwca 2005 r. (Dz.U.05.128.1073) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 28 lipca 2005 r.