Rozdział 3 - WYSZYNK I SPRZEDAŻ PIWA. - Wykonanie ustawy z dnia 12 czerwca 1924 r. o opodatkowaniu piwa.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1924.90.850

Akt utracił moc
Wersja od: 30 grudnia 1925 r.

III.

WYSZYNK I SPRZEDAŻ PIWA.

(do art. 26 ustawy).
§  70.
1)
Jeżeli wyszynk piwa prowadzi się przy browarze, t. j. w któremkolwiek z pomieszczeń wymienionych w art. 16 ustawy, wówczas musi być miejsce szynkowania od tych pomieszczeń w zupełności oddzielone. Do pomieszczeń szynkowych wolno wnosić piwo tylko w naczyniach wymienionych w art. 24 ustawy. Przed wniesieniem winno się je zapisać do książki podatku.
2)
Urząd skarbowy może w razie potrzeby wydać w tym względzie dalsze jeszcze zarządzenia kontrolne.
§  71.
Przedsiębiorcy browarów, chcący zajmować się także i handlem obcego piwa, winni postarać się o pozwolenie urzędu skarbowego, który poda szczegółowe warunki, jakich ze względu na kontrolę skarbową przedsiębiorca browaru dla uzyskania tego pozwolenia dopełnić powinien.