Rozdział 2 - PRZEPISY O KONTROLI SKARBOWEJ. - Wykonanie ustawy z dnia 12 czerwca 1924 r. o opodatkowaniu piwa.
Dz.U.1924.90.850
Akt utracił mocII.
PRZEPISY O KONTROLI SKARBOWEJ.
PRZEPISY O KONTROLI SKARBOWEJ.
(do art. 15 ustawy).
(do art. 15 ustawy).
(do art. 17 ustawy).
(do art. 18 ustawy).
(do art. 19 ustawy).
(do art. 20 ustawy).
Miejsca przechowania (ust. 1 i 2) należy oznaczyć jako takie przez umieszczenie tablic z odpowiedniemi napisami.
W książce warek należy pierwotny wpis przekreślić i zapisać w jego miejsce nowe zgłoszenie, podając powody zmiany w rubryce przeznaczonej na uwagi.
(do art. 21 ustawy).
(do art. 22 ustawy).
(do art. 23 ust. 1 ustawy).
(do art. 23 ust. 2 ustawy).
(do art. 23 ust. 3 ustawy).
(do art. 24 ustawy).
W składach hurtowych wolno spuszczać piwo z beczek otrzymanych z browaru do mniejszych naczyń tylko za piśmiennem upoważnieniem przedsiębiorcy browaru. W takich wypadkach należy zaznaczać na naczyniach napełnionych w składzie firmę i adres składu. Nie zabrania się przytern oznaczać na etykietach lub w inny sposób również firmę browaru, z którego spuszczone piwo pochodzi
W miejscach wyszynku wolno podawać piwo tylko w takich naczyniach, na których uwidoczniono pojemność w litrach i jego częściach dziesiętnych. Na szklankach pojemność ma być zaznaczona kreską trawioną, do której musi sięgać piwo podawane z większego naczynia (beczki, syfonu i t. p.) bez piany.
(do art. 25 ustawy).