§ 2. - Wykonanie ustawy z dnia 1 lipca 1925 r. o opodatkowaniu wina i miodu syconego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1925.85.586
Akt utracił moc
Wersja od: 5 maja 1927 r.
§ 2.
1.
Wszelkie napoje, sporządzone w drożdże fermentacji z wytłoczyn winogronowych, owocowych, jagodowych lub przez wyługowanie takowych, z dodaniem lub bez wody i jakichkolwiek innych substancyj, zawierające od 11/2% do 6% objętościowych alkoholu, zaliczają się do moszczu, a powyżej 6% do wina naturalnego.
2.
Natomiast wszelkie inne napoje, powstałe w drodze fermentacji lub bez niej z jakichkolwiek Innych produktów lub substancyj, naśladujące wino, uważa się za napoje podobne do wina, czyli wina sztuczne.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .