§ 1. - Wykonanie rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 7 czerwca 1923 r. w sprawie podwyższenia podatku spożywczego od cukru na obszarze Rzeczypospolitej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1923.59.423
Akt utracił moc
Wersja od: 15 czerwca 1923 r.
§ 1.
Dodatkowemu podatkowi spożywczemu w kwocie 130,000 Mk. (stu trzydziestu tysięcy marek) od 100 kg. podlega wszelki cukier buraczany względnie trzcinowy w stania naturalnym, jak I przerobiony na t. zw. przetwory cukrowe t. j. cukierki, karmelki, czekoladę, miód sztuczny, marmelade, likiery.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .