§ 1. - Wykonanie rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 20 listopada 1922 r. o podwyższeniu podatku spożywczego od cukru na obszarze Rzeczypospolitej.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1922.104.966
Akt utracił moc
Wersja od: 30 listopada 1922 r.
§ 1.
Dodatkowemu podatkowi spożywczemu w kwocie 30.000 mk. (trzydziestu tysięcy marek) od 100 kg. podlega wszelki cukier buraczany względnie trzcinowy w stanie naturalnym, jak i przerobiony na t. zw. przetwory cukrowe t. j. cukierki, karmelki, czekoladą, miód sztuczny, marmeladę, likiery.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .