§ 15. - Wykonanie rozporządzenia Prezydenta Rzczypospolitej z dnia 28 października 1933 r. o uposażeniu wojska.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1934.8.68

Akt utracił moc
Wersja od: 30 stycznia 1934 r.
§  15.
Podoficerowie i szeregowcy zawodowi, pełniący służbę w charakterze podchorążych, mogą korzystać w czasie tej służby z wyżywienia z kotła za zapłatą równowartości pieniężnej należności żywnościowej, według której są żywieni z dodatkiem 10% w stosunku do tej równowartości, tytułem kosztów przyrządzenia strawy.

Wysokość opłat za zakwaterowanie w naturze podoficerów i szeregowców zawodowych, pełniących służbę w charakterze podchorążych, normuje się według postanowień ustawy z dnia 15 lipca 1925 r. o zakwaterowaniu wojska w czasie pokoju (Dz. U. R. P. Nr. 97, poz. 681).

Do art. 5154.