§ 14. - Wykonanie dekretu z dnia 30 listopada 1945 r. o koncesjonowaniu przedsiębiorstw przemysłu gastronomicznego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1946.12.83

Akt utracił moc
Wersja od: 1 marca 1947 r.
§  14.
1.
Ubiegający się o uzyskanie koncesji na prowadzenie przedsiębiorstwa gastronomicznego powinien złożyć podanie do właściwej władzy, wskazanej w § 7, które ma zawierać:
a)
nazwę przedsiębiorstwa,
b)
rodzaj przedsiębiorstwa,
c)
miejsce, w którym ma być uruchomione przedsiębiorstwo,
d)
nazwisko i imię właściciela przedsiębiorstwa,
e)
nazwisko i imię kierownika, jeżeli właścicielem jest osoba prawna.
2.
Do podania powinny być dołączone:
a)
dowód stwierdzający posiadanie przez kandydata przygotowania fachowego lub praktyki zawodowej,
b)
szczegółowy plan przeznaczonego na przedsiębiorstwo pomieszczenia oraz opis istniejących lub projektowanych urządzeń.
3.
W przypadku ubiegania się o koncesję osób prawnych - dowód wymieniony w ust. 2 lit. a) ma dotyczyć kierownika przedsiębiorstwa.