§ 10. - Wykonanie dekretu z dnia 30 listopada 1945 r. o koncesjonowaniu przedsiębiorstw przemysłu gastronomicznego.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1946.12.83
Akt utracił moc
Wersja od: 1 marca 1947 r.
§ 10.
1.
Władzami powołanymi do ustalenia, zgodnie z § 9 ust. 1, ilości koncesyj na obszarze poszczególnych województw są urzędy wojewódzkie (wydziały aprowizacji i handlu), a w miastach Warszawie i Łodzi - zarządy tych miast.
2.
Przy ustalaniu zgodnie z ust. 1 ilości koncesyj oraz ich podziału na poszczególne rodzaje przemysłu gastronomicznego władze wymienione w ust. 1 powinny zasięgnąć opinii właściwych terenowych rad narodowych, izb przemysłowo-handlowych oraz branżowych zrzeszeń przemysłu gastronomicznego.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .