§ 5a. - Wykaz dopuszczalnych ilości substancji dodatkowych i innych substancji obcych dodawanych do środków spożywczych lub używek, a także zanieczyszczeń, które mogą znajdować się w środkach spożywczych lub używkach.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2001.9.72

Akt utracił moc
Wersja od: 2 sierpnia 2001 r.
§  5a. 3
Do dnia uzyskania przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej dopuszcza się stosowanie do suchych makaronów barwników określonych w załączniku nr 2 do rozporządzenia "Wykaz dopuszczalnych ilości substancji dodatkowych dozwolonych, dodawanych do środków spożywczych i używek, według ich funkcji technologicznych":
1)
w tabeli I. "Barwniki Organiczne Naturalne" pod lp. 2-14,
2)
w tabeli II. "Barwniki Identyczne z Naturalnymi" pod lp. 2.
3 § 5a dodany przez § 1 rozporządzenia z dnia 28 czerwca 2001 r. (Dz.U.01.73.780) zmieniającego nin. rozporządzenie z dniem 2 sierpnia 2001 r.