§ 7. - Współpraca Głównego Lekarza Weterynarii z właściwymi organami państw członkowskich Unii Europejskiej oraz Komisją Europejską w zakresie stosowania prawodawstwa weterynaryjnego i przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności zawierającej jednocześnie środki spożywcze pochodzenia niezwierzęcego i produkty pochodzenia zwierzęcego znajdującej się w rolniczym handlu detalicznym.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2018.1283

Akt obowiązujący
Wersja od: 2 lipca 2018 r.
§  7. 
Główny Lekarz Weterynarii, na uzasadniony wniosek organu, o którym mowa w § 1, lub Komisji Europejskiej, zaleca organom Inspekcji Weterynaryjnej przeprowadzenie kontroli lub zwiększenie częstotliwości przeprowadzania kontroli nad zakładami, miejscami przechowywania produktów pochodzenia zwierzęcego i żywności, o której mowa w art. 3 ust. 1 pkt 2 lit. b ustawy, obrotem tymi produktami i tą żywnością oraz nad środkami transportu, co do których istnieje podejrzenie naruszenia prawodawstwa weterynaryjnego lub przepisów dotyczących bezpieczeństwa żywności, o której mowa w art. 3 ust. 1 pkt 2 lit. b ustawy.