§ 3. - Wskaźniki redukcji, sposób określania wartości owoców i warzyw sprzedanych oraz okresy referencyjne stosowane przy określaniu wartości owoców i warzyw sprzedanych.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2005.11.82
Akt utracił moc
Wersja od: 18 stycznia 2005 r.
§ 3.
1.
Wartość sprzedanych owoców i warzyw określa się na podstawie dokumentu zawierającego informacje o ilości, cenie i wartości poszczególnych sprzedanych gatunków.
2.
W przypadku gdy udokumentowana wartość sprzedanych owoców i warzyw zawiera koszty transportu wewnętrznego w ramach organizacji producentów na odległość większą niż 100 km, wartość owoców i warzyw sprzedanych określa się, pomniejszając ich udokumentowaną wartość o rzeczywisty koszt transportu wewnętrznego, wykazany w dokumentacji prowadzonej przez organizację producentów.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .