§ 3. - Wprowadzenie opłat wywozowych od wywozu prosa, gryki, fasoli, grochu oraz drobiu bitego i żywego.

Dziennik Ustaw

Dz.U.1923.61.457

Akt utracił moc
Wersja od: 21 czerwca 1923 r.
§  3.
Wskutek postanowienia § 1 niniejszego rozporządzenia w § 1 rozporządzenia Ministra Skarbu, Ministra Przemysłu i Handlu oraz Ministra b. dzielnicy pruskiej z dn. 23 czerwca 1921 r. w przedmiocie opłat wywozowych (Dz. U. R. P. № 57, poz. 365), zmienionego rozporządzeniami Ministra Skarbu w porozumieniu z Ministrem Przemysłu i Handlu z dnia 28 marca 1922 r. o wprowadzeniu opłat wywozowych od wywozu jaj (Dz. U. R. P. № 28, poz. 230), z dnia 23 października 1922 r. o wprowadzeniu opłaty wywozowej od wywozu gęsi (Dz. U. R. P. № 97, poz. 893), z dnia 27 stycznia 1923 r. o wprowadzeniu opłaty wywozowej od cukru (Dz. U. R. P. № 11, poz. 74) oraz z dnia 16 maja 1923 r. o wprowadzeniu opłat wywozowych od wywozu drzewa iglastego nieobrobionego i osiki nieobrobionej (Dz. U. R. P. № 54, poz. 381) po wyrazach "opłat od wywozu" dodaje się wyrazy "prosa, gryki, fasoli, grochu oraz drobiu bitego i żywego",