§ 5. - Wewnętrzna kontrola jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.120.1259
Akt utracił moc
Wersja od: 28 maja 2004 r.
§ 5.
Wewnętrzna kontrola w zakresie oceny prawidłowości działań związanych z wdrażaniem zasad systemu HACCP obejmuje:
1)
ocenę prawidłowości i aktualności opisów produktów i schematów technologicznych;
2)
ocenę poprawności przeprowadzonej analizy zagrożeń z uwzględnieniem zagrożeń biologicznych, w tym mikrobiologicznych, fizycznych i chemicznych oraz metod ich kontroli;
3)
sposób identyfikacji krytycznych punktów kontroli;
4)
ocenę prawidłowości przyjętych wartości docelowych i krytycznych dla każdego krytycznego punktu kontroli;
5)
ocenę poprawności przyjętego sposobu monitorowania parametrów w krytycznych punktach kontroli;
6)
ocenę skuteczności podejmowanych działań korygujących;
7)
sposób weryfikacji i aktualizacji systemu HACCP;
8)
ocenę planu systemu HACCP i poprawności prowadzonej bieżącej dokumentacji operacyjnej.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .