§ 4. - Wewnętrzna kontrola jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2004.120.1259
Akt utracił moc
Wersja od: 28 maja 2004 r.
§ 4.
Wewnętrzna kontrola w zakresie oceny przestrzegania zasad dobrej praktyki produkcyjnej (GMP), w tym parametrów stosowanych procesów technologicznych, obejmuje:
1)
bieżącą lub okresową ocenę jakości zdrowotnej wszystkich surowców, półproduktów, dozwolonych substancji dodatkowych oraz materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością stosowanych w procesie produkcji, w tym identyfikację dostawców;
2)
ocenę poprawności i zgodności stosowanych procesów technologicznych z przyjętymi założeniami;
3)
kontrolę przestrzegania parametrów procesów mających wpływ na bezpieczeństwo żywności;
4)
kontrolę sposobu identyfikacji i zasady identyfikowalności wyrobów gotowych;
5)
okresową ocenę jakości zdrowotnej wyrobów gotowych.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .