Warunki zdrowia wymagane ze względów sanitarno-epidemiologicznych od osób wykonujących niektóre zajęcia zarobkowe.
Dziennik Ustaw
Dz.U.1958.56.275
Akt utracił moc Wersja od: 23 kwietnia 1971 r.
ROZPORZĄDZENIE
MINISTRA ZDROWIA
z dnia 29 sierpnia 1958 r.
w sprawie warunków zdrowia wymaganych ze względów sanitarno-epidemiologicznych od osób wykonujących niektóre zajęcia zarobkowe.
Na podstawie art. 11 ust. 1 lit. b) i e) ustawy z dnia 21 lutego 1935 r. o zapobieganiu chorobom zakaźnym i o ich zwalczaniu (Dz. U. Nr 27, poz. 198 i z 1949 r. Nr 25, poz. 174) oraz art. 8 lit. g) przepisów z dnia 22 marca 1928 r. o dozorze nad artykułami żywności i przedmiotami użytku (Dz. U. Nr 36, poz. 343 z późniejszymi zmianami) zarządza się, co następuje:
1 § 2 ust. 1 pkt 5 skreślony przez § 9 pkt 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.
2 § 2 ust. 1 pkt 6 skreślony przez § 9 pkt 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.
3 § 2 ust. 1 pkt 7 skreślony przez § 9 pkt 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.
4 § 2 ust. 1 pkt 8 skreślony przez § 9 pkt 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.
5 § 2 ust. 1 pkt 9 skreślony przez § 9 pkt 1 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.
6 § 2 ust. 1 pkt 11 zmieniony przez § 9 pkt 2 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.
7 § 2 ust. 1 pkt 12 zmieniony przez § 9 pkt 3 rozporządzenia Ministra Zdrowia i Opieki Społecznej z dnia 30 marca 1971 r. w sprawie stanów chorobowych stanowiących przeciwskazanie do wykonywania niektórych czynności z zakresu produkcji środków spożywczych oraz obrotu nimi (Dz.U.71.9.96) z dniem 23 kwietnia 1971 r.