§ 15. - Warunki wynagradzania za pracę i przyznawania innych świadczeń związanych z pracą dla pracowników zatrudnionych w Centralnym Ośrodku Sportu.
Dziennik Ustaw
Dz.U.2008.82.492
Akt utracił moc
Wersja od: 14 maja 2008 r.
§ 15.
1.
Pracownikowi zatrudnionemu bezpośrednio przy sporządzaniu i wydawaniu posiłków: szefowi kuchni, kucharzowi, pracownikom podającym posiłki, pomocy kuchennej przysługuje prawo do korzystania z częściowo odpłatnych posiłków:
1)
dwóch w czasie 8-godzinnej zmiany;
2)
trzech w przypadku wykonywania pracy ponad 11 godzin.
2.
Pracownicy pokrywają koszt posiłków spożytych w dni faktycznie przepracowane z zastosowaniem bonifikaty, o której mowa w ust. 3.
3.
Odpłatność pracowników za spożyte posiłki wynosi 50 % wartości surowców zużytych do przygotowania posiłków, obliczonej w cenach detalicznych.
Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki cookie. Jeśli zgadzasz się na używanie plików cookie kliknij "Zamknij" lub po prostu kontynuuj przeglądanie. Uzyskaj więcej informacji lub zmień ustawienia .