§ 11. - Warunki weterynaryjne mające zastosowanie do niejadalnych produktów zwierzęcych oraz materiałów niskiego, wysokiego i szczególnego ryzyka.

Dziennik Ustaw

Dz.U.2003.180.1767

Akt utracił moc
Wersja od: 23 października 2003 r.
§  11. 
Przetworzone białko zwierzęce, pochodzące z importu, wprowadza się na rynek, jeżeli:
1)
pochodzi z państw wymienionych w obwieszczeniu wydanym przez Głównego Lekarza Weterynarii na podstawie art. 11 ustawy, zwanego dalej "obwieszczeniem Głównego Lekarza Weterynarii";
2)
zostało wyprodukowane zgodnie z warunkami weterynaryjnymi określonymi w rozporządzeniu;
3)
próby pobrane z partii materiału przy przywozie spełniały warunki określone w załączniku nr 7 do rozporządzenia, w rozdziale 2; wyniki badań przechowuje się przez dwa lata od dnia pobrania próbek;
4)
zostało zaopatrzone w świadectwo zdrowia i dokument handlowy.